Podrobnosti dogodka


Gabrijel Stupica, Atelje, 1979–1985 (nedokončana), tempera kolaž na platnu, 285 × 415 cm, Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, detajl

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Moderna galerija v Ljubljani (MG+) in Muzej sodobne umetnosti v Zagrebu (MSU) vas skupaj z drugimi članicami Univerze v Ljubljani (AG, AGRFT, NTF in PEF) vabimo na dve vodstvi po razstavi OD BLIZU, na katerih bomo skozi igro, zvok in tipanje predstavili izbrana dela z razstave. Potekali bosta:

 

– v soboto, 25. marca, od 11.00 do 12.00,

– v torek, 28. marca, od 17.00 do 18.00, v MG+, Cankarjeva 15.

 

Dogodka sta namenjena najširši javnosti, vključno z ranljivimi skupinami, pri čemer smo poskušali upoštevati tudi slepoto in slabovidnost. Po obeh vodstvih bosta v ateljeju RES Od blizu potekali tudi enourni praktični preizkuševalnici materialov, ki jih je pri svojem delu uporabljal Gabrijel Stupica (na sliki zgoraj njegovo delo Atelje).

 

Vljudno prosimo za predhodno prijavo, preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.gle/AfTivXNyiB6RFEd88

 

Zemljevid galerije in razstave si lahko ogledate TUKAJ.

 

Veseli bomo vašega obiska!

 

VABILO – Vodstvi po razstavi OD BLIZU 25. in 28. marec 2023

OD BLIZU – zemljevid razstave

 

Dogodka bosta izvedena v sklopu projektov V nedokončani zgodbi in Od blizu – od daleč, ki ju sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.